De gemeente Hardenberg krijgt er 200 hectare kruidenrijk grasland bij

We helpen boeren met verduurzamen. Zo stellen we 400 hectare beschikbaar voor de campagne '1001ha'. Dat doen we samen met provincie Overijssel en de gemeente Hof van Twente.

Melkveehouders krijgen korting op kruidenrijk grasmengsel

Zo kunnen melkveehouders uit de provincie een grote korting krijgen op kruidenrijk grasmengsel. Landelijk krijgen boeren maximaal 3 hectare korting . In de gemeenten Hof van Twente en Hardenberg krijgen melkveehouders tot 6 hectare korting. Zij hebben het geluk dat de gemeentes ook meehelpen. Naast de hulp vanuit de provincie.

'Hopelijk is dit een blijvertje'

Wethouder Martijn Breukelman is blij dat de gemeente Hardenberg de melkveehouders korting biedt. "Kruidenrijk grasland zorgt voor meer bloemen boven de grond en meer en langere wortels in de grond, het werkt twee kanten op. Hopelijk bevalt het de boeren zo goed dat dit een blijvertje is."

Groot succes

De campagne van Urgenda en LTO Nederland is een groot succes: al bijna 900 boeren deden mee en 77% wil verder met kruidenrijk grasland. 

Kruidenrijk grasland: goed voor klimaat en biodiversiteit

Kruidenrijk grasland heeft veel voordelen. Het zijn veel verschillende (bloeiende) kruiden en grassen. Zo komt er meer bodemleven. En kunnen er meer insecten leven. Dat is weer goed voor vogels. Kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen zijn dan niet meer nodig. En dat scheelt CO2 uitstoot. Ook voor koeien is dit mengsel van grassen en kruiden gezond.

Meer informatie

Wilt u meehelpen? Of meer informatie? Kijk dan op www.1001ha.nl.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.