Burgemeester sluit woning in Hardenberg vanwege drugshandel

Burgemeester Maarten Offinga sluit de woning aan de Kleine Pollen 44 in Hardenberg voor een periode van 3 maanden. Hij doet dat op grond van de Opiumwet. In december vond de politie in de woning een grote handelshoeveelheid verdovende middelen, illegaal vuurwerk en wapens.

Bij een onderzoek vond de politie in de woning aan de Kleine Pollen 44 in Hardenberg verschillende soorten harddrugs en softdrugs. Er is zoveel drugs gevonden dat de politie ervan uit gaat dat de drugs bedoeld zijn voor de handel. Daarnaast vond de politie in de woning verboden wapens en illegaal vuurwerk. De bewoner is door de politie aangehouden en zit vast.

Rust en veiligheid in de buurt terugbrengen

De burgemeester kan een woning op grond van de Opiumwet sluiten als vanuit de woning soft- of harddrugs verkocht worden. Burgemeester Maarten Offinga vindt het noodzakelijk van deze bevoegdheid gebruik te maken: “Vanuit deze woning werd gehandeld in drugs. Dergelijk crimineel en ondermijnend gedrag tolereer ik niet. Vooral niet als het middenin een woonwijk gebeurt waar veel gezinnen wonen. Met het sluiten van de woning wil ik deze plek uit de criminele drugshandelketen halen. En zo de rust en veiligheid in de buurt terugbrengen.”

“Als drugsgebruiker ben je mede-verantwoordelijk”

Het sluiten van de woning richt zich op de drugshandelaren. Maar de burgemeester spreekt ook nadrukkelijk de gebruikers van de drugs aan. “Misschien denk je dat het onschuldig is om af en toe soft- of harddrugs op straat te kopen en te gebruiken. Los van dat die troep ronduit slecht voor je is, moet je je ook goed realiseren dat er een harde criminele wereld achter schuil gaat. Dat is niet iets wat alleen in tv-series gebeurt. Dat gebeurt helaas echt. Als jij drugs gebruikt, ben je mede-verantwoordelijk.”

De woning is drie maanden gesloten vanaf 7 februari 13.00 uur

De woning aan de Kleine Pollen 44 is eigendom van de woningcorporatie. De corporatie zorgt dat de woning gesloten wordt. Het is in de komende 3 maanden voor iedereen verboden om de woning te betreden. De corporatie ontbindt ook de huurovereenkomst met de bewoner.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.