Burgemeester sluit woning in Dedemsvaart vanwege drugshandel

Burgemeester Maarten Offinga heeft de woning aan De Gieteling 1 in Dedemsvaart voor een periode van 3 maanden gesloten. Hij heeft dat gedaan op grond van de Opiumwet. De politie vond in de woning een handelshoeveelheid verdovende middelen en voorwerpen die wijzen op de handel in verdovende middelen.

Bij een onderzoek vond de politie in de woning aan De Gieteling verschillende soorten drugs. De aangetroffen hoeveelheid verdovende middelen is zodanig dat de politie ervan uit gaat dat de drugs bedoeld zijn voor de handel. Daarnaast vond de politie in de woning voorwerpen die wijzen op de handel in drugs.

Drugshandel heeft grote invloed op onze veiligheid

Burgemeester Maarten Offinga maakt in dit geval gebruik van zijn bevoegdheid om de woning op grond van de Opiumwet te sluiten.

Maarten Offinga: “Uit het politieonderzoek blijkt dat vanuit deze woning drugs verkocht worden. Door de verkoop van verdovende middelen blijft de drugshandel in stand. Daar gaat een wereld van dreiging en geweld achter schuil. Drugshandel heeft grote invloed op de veiligheid in onze gemeente. Vooral omwonenden van plekken waar gedeald wordt voelen zich hierdoor onveilig."

"Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor een veilige woon- en leefomgeving van onze inwoners. Daarom tolereer ik crimineel en ondermijnend gedrag niet. Door deze woning voor 3 maanden te sluiten, halen we deze plek uit de criminele drugshandelketen. Zo brengen we de rust in veiligheid terug in de buurt.”

Doe een melding bij verdachte situaties

Inwoners die een vermoeden hebben dat ergens in drugs gehandeld wordt kunnen een melding doen bij het gemeentelijk meldpunt ondermijning via www.hardenberg.nl/meldpuntondermijning. Contact opnemen met de politie of anoniem een melding doen bij Meld Misdaad Anoniem is ook mogelijk.

De woning is drie maanden gesloten vanaf 10 januari 2024, 10.00 uur

Het is in de komende 3 maanden voor iedereen verboden om de woning te betreden. Op het adres staan meerdere mensen ingeschreven. Zij hebben de woning allemaal verlaten.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.