Burgemeester Offinga ontbijt samen met kinderen van Doekesschool

Een goed en gezond ontbijt is belangrijker dan ooit. Het kabinet overweegt zelfs om een startmaaltijd op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbijt onze burgermeester samen met kinderen van basisschool GBS Doekesschool. Het burgemeestersontbijt is van 3 tot en met 7 oktober in heel Nederland.

Ongeveer 200 gemeenten nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. De burgemeester en bakker Slatman schoven samen met een basisschoolklas uit hun gemeente aan tafel. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten. Wordt er ontbeten, wat eten de kinderen het liefste en waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Het Burgemeestersontbijt in nieuw jasje

Na een stop van twee jaar (vanwege corona) kan het burgemeestersontbijt dit jaar weer doorgaan in een nieuwe vorm. Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats met uitsluitend ambachtelijke bakkers. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien, en is het meer dan ooit nodig om het belang van een gezond ontbijt te leren. Voor het eerst wordt het Burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt georganiseerd, om het extra onder de aandacht te brengen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van basisschool GBS Doekesschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de regels van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Slatman, en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker! Bakker Slatman heeft de leerlingen nog een aantal dingen geleerd over brood.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.