Bladhekken voor afgevallen bladeren

Vanaf vrijdag 20 oktober staan er weer bladhekken. Daar kan het blad in dat vanaf bomen van de gemeente in uw tuin is gevallen. De bladhekken staan er op zijn laatst tot week 51.

In het bladhek mag alleen blad van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin terecht is gekomen. Ander tuin- en groenafval mag er niet in. Ook mag het blad niet verpakt zijn in plastic (vuilnis)zakken. Omdat het gescheiden wordt aangeleverd bij het verwerkingsbedrijf.

Geen blad naast de bladhekken

Team Buitendienst haalt de bladhekken één tot twee keer per week leeg. Blad dat op grasvelden of in bermen wordt gegooid haalt de Buitendienst niet op. Het is ook belangrijk dat er geen blad naast de bladhekken wordt gegooid. Dat maakt het lastiger om de bladhekken te legen. Ook is de kans groot dat het blad weer terug waait in uw of andermans tuin.

Wilt u weten waar een bladhek bij u in de buurt staat?

Op www.hardenberg.nl/bladafval staan alle plekken waar een bladhek staat.

Heeft u een vraag, klacht of opmerking over de bladhekken?

Bel dan met de Publieksdienst, via 14 0523. Dat kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30-17.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30-12.30 uur.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.