1.800 euro isolatiesubsidie voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen

Voor eigenaren van een slecht geïsoleerde woning in de gemeente Hardenberg is er een isolatiesubsidie van maximaal € 1.800. De subsidie is bedoeld voor het isoleren van de vloer/bodem, de spouwmuur, de zolder of het dak. Ook het vervangen van oud glas voor minimaal HR++ glas valt onder de subsidieregeling.

Via www.hardenberg.nl/isolatieactie ziet u of u in aanmerking komt.

Thuis energie besparen begint met goede isolatie van de woning. Hierdoor blijft de warmte in de winter binnen. En is het huis koeler in de zomer. Een goed geïsoleerd huis voelt prettiger om in te wonen. Ook kan de energierekening honderden euro’s lager uitvallen.

Subsidie voor slecht-geïsoleerde woningen

Bent u eigenaar van een grondgebonden woning (dus geen appartement) die slecht geïsoleerd is? En was de WOZ-waarde van uw woning in 2022 niet hoger dan € 309.000? Dan kunt u mogelijk gebruikmaken van een isolatiesubsidie van € 1.800. Met de subsidie kunt u de isolatie van uw woning betalen.

Een slecht geïsoleerde woning heeft een energielabel van D of lager. Of de woning is vóór 1992 gebouwd en tenminste twee van de volgende delen van de woning zijn niet geïsoleerd: dak/zolder, vloer/bodem, gevel, glas.

De subsidie is maximaal 1.800 euro

Voor woningeigenaren die in aanmerking komen is er een subsidie van maximaal € 1.800. Deze subsidie is bedoeld voor:

  • Dak-/zolderisolatie aan de binnenkant
  • Vloer-/bodemisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Glasisolatie (minimaal HR++)

Meedoen kan op drie manieren

Via www.hardenberg.nl/isolatieactie ziet u of u in aanmerking komt voor de actie. Wilt u meedoen? Meld u dan aan. Na uw aanmelding kunt u op drie manieren meedoen:

  1. Een isolatiebedrijf via Duurzaam Bouwloket komt bij u langs en maakt een offerte. Als u besluit de isolatiemaatregelen uit te laten voeren, dan krijgt u een korting van maximaal € 1.800 op de factuur.
  2. U regelt zelf dat een bedrijf de isolatiemaatregelen bij u uitvoert en dient de facturen, betaalbewijzen en foto’s van de isolatie in. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u de subsidie van maximaal € 1.800.
  3. U isoleert uw woning zelf en maakt foto’s van de isolatie. Let hierbij goed op dat het isolatiemateriaal aan de voorwaarden voldoet. U dient de facturen, betaalbewijzen foto’s in. Als u aan de voorwaarden voldoet, krijgt u een bedrag tot € 1.800 terug.

Ook als u uw woning in 2023 of eerder dit jaar heeft geïsoleerd, kunt u mogelijk meedoen.

Een vrijblijvende aanvraag doen

Meer informatie staat op www.hardenberg.nl/isolatieactie. Hier kunt u vrijblijvend een persoonlijk advies of aanbod op maat aanvragen.

Deze isolatiesubsidie van de gemeente Hardenberg is onderdeel van het Nationaal Isolatie Programma.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.