17 vrije kavels te koop in woongebied De Marke III in Mariënberg

De gemeente geeft dit najaar 17 vrij kavels uit in woonwijk De Marke in Mariënberg. Het gaat om 11 kavels voor een vrijstaande woning. En 6 kavels voor een 2-onder-1-kapwoning. Belangstellenden kunnen zich vanaf donderdag 8 september tot vrijdag 30 september 12.00 uur inschrijven. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/kavels.

Woongebied De Marke ligt ten noordoosten van de Tweede Elsweg in Mariënberg. Hier zijn de afgelopen jaren al tientallen nieuwe woningen gebouwd. Er is nog steeds vraag naar nieuwe woningen. Daarom wordt De Marke in noordoostelijke richting verder uitgebreid. Het nieuwe deel heet De Marke III. In De Marke III komen in totaal 22 woningen. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen.

De gemeente geeft de kavels voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning zelf uit. De kavels voor de rijwoningen worden later uitgegeven.

17 vrije kavels te koop

De gemeente geeft dit najaar in De Marke III 17 vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om:

  • 11 kavels voor een vrijstaande woning, kavelprijs: € 195 per vierkante meter, exclusief 21 % btw;
  • 6 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, kavelprijs: € 185 per vierkante meter, exclusief 21 % btw.

Inschrijven via het formulier tot en met 30 september 2022

Inschrijven voor een kavel in De Marke III is vanaf 8 september 2022 mogelijk via het inschrijfformulier op www.hardenberg.nl/de-marke. Hier staat ook de verkavelingstekening, en informatie over de inschrijfprocedure. Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl

De inschrijving sluit op 30 september 2022 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn. De loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdagavond 12 oktober 2022. Inschrijvers ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Medebouwer nodig bij 2-onder-1-kapwoning 

Belangstellenden die een 2-onder-1-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

Woningbouw kan in de zomer starten

Het woongebied wordt dit najaar bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels eind 2022 bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dat moment beginnen. 

U vindt meer informatie op www.hardenberg.nl/kavels

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.