Nieuws

Gitta Luiten stopt als wethouder

Gitta Luiten (PvdA) stopt per 1 april 2021 als wethouder van de gemeente Hardenberg. Zij wordt Partner Cultuur en Erfgoed bij BMC. Gitta Luiten: “Toen ik drie jaar geleden begon als wethouder, had ik de vaste overtuiging om deze periode af te maken. Toch komt er soms een kans voorbij die je niet voorbij kan laten gaan. Dat was nu het geval, al is het met pijn in het hart dat ik afscheid moet nemen van mijn werk met en voor de inwoners van onze gemeente.”

Gitta Luiten is sinds mei 2018 wethouder voor de PvdA in de gemeente Hardenberg. Daarvoor zat zij vier jaar lang in de gemeenteraad. Binnen het college van B&W is Gitta Luiten onder andere verantwoordelijk voor de onderwerpen werk & inkomen, onderwijs & educatie, kunst & cultuur, welzijn en het beheer van de openbare ruimte.

Trots
“Ik kijk terug op een inspirerende en waardevolle periode”, vertelt Luiten. “Ik ben trots dat ik heb kunnen bijdragen aan een sterker sociaal beleid: er is een nieuw beleid voor minima, de schuldhulpverlening is verbeterd, er is 32 miljoen uitgetrokken voor nieuwe schoolgebouwen, we werken hard aan biodiversiteit en inclusiebeleid en de Raad heeft unaniem besloten om de opvang van asielzoekers in Hardenberg met vijf jaar te verlengen. We beginnen ook met een experiment met een sociale coöperatie en het Pak je Kans Fonds is een succes.”

Terugkeer naar de cultuursector
Luiten is gespecialiseerd in kunst en cultuur. Voordat ze wethouder werd, was ze jarenlang werkzaam in de cultuursector. Hier ligt haar hart. “De laatste tijd merkte ik dat ik de cultuursector steeds meer begon te missen. En toen kwam deze mogelijkheid voorbij. Toen heb ik de keus gemaakt om terug te keren naar de cultuursector.”

De coalitie beraadt zich
De huidige coalitie in Hardenberg bestaat uit CDA, ChristenUnie, Opkoers.nu en PvdA. Hoe het vertrek van wethouder Luiten binnen het college van B&W wordt opgevangen, is nog niet bekend. De coalitiepartijen gaan hierover nog met elkaar in overleg.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.