Doe mee aan de We-Energy Game

woensdag 07 augustus 2019 09:55

In september kunt u samen met andere inwoners van uw dorp en buurdorpen meedoen aan de We-Energy Game.

Wat moeten we doen voor een duurzame toekomst? En wat kunnen we beter niet doen? Zijn windmolens of zonneparken een optie? En wat kunt u bereiken met besparen? Doe samen met andere inwoners van uw dorp en buurdorpen mee aan de We-Energy Game en ontdek wat het betekent als uw omgeving energieneutraal wordt.

De We-Energy Game is een echt bordspel met pionnen en kaarten. Het spel is aangepast aan de omgeving waar het gespeeld wordt: het spelbord is een kaart van Dedemsvaart, Kloosterhaar, Hardenberg of Gramsbergen en plaatsen in de buurt.
U kunt het spel spelen vanuit de rollen Mens, Planeet, Winst, Balans, Wetgeving of Productie. Bij het begin van het spel worden de rollen verdeeld. Zo komt u erachter wat er allemaal komt kijken bij het energieneutraal maken van jouw omgeving. En dat is zo makkelijk nog niet!

In september spelen we de We-Energy Game op vier avonden. We spelen iedere avond twee rondes. Eén ronde over de omgeving van het dorp of stad waar we op dat moment zijn en één keer over een omgeving die nét even anders is. Zo ontdekt u hoe de aanpak voor een energieneutrale omgeving kan verschillen. Elke ronde duurt ongeveer een half uur. Lukt het jullie om het spel binnen die tijd uit te spelen door de juiste aanpak te vinden?

Woensdag 4 september 2019
19.30 – 21.30 uur
MFC De Baron
Julianastraat 54, Dedemsvaart

Donderdag 5 september 2019
19.30 – 21.30 uur
Dorpshuis ’t Haarschut
Dorpsstraat 1, Kloosterhaar

Donderdag 12 september 2019
19.30 – 21.30 uur
Theater de Voorveghter
Badhuisplein 3, Hardenberg

Dinsdag 17 september 2019
19.30 – 21.30 uur
Dorpshuis De Binder
De Binder 11, Gramsbergen

Neem familie, vrienden of buren mee en doe mee! Ga voor meer informatie of direct aanmelden naar www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.