De We-Energy Game komt in september naar Hardenberg

maandag 19 augustus 2019 11:56

Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen in september meedoen aan de We-Energy Game. Door het spelen van de We-Energy Game ontdekken de spelers wat het betekent als hun eigen omgeving energieneutraal wordt. Het spel wordt op vier avonden gespeeld in Dedemsvaart, Kloosterhaar, Hardenberg en Gramsbergen.

Wat moeten we doen voor een duurzame toekomst? En wat kunnen we beter niet doen? Zijn windmolens of zonneparken een optie? En wat kunnen we bereiken met besparen? Die vragen staan centraal in de We-Energy Game die in september op vier avonden in de gemeente Hardenberg wordt gespeeld.

Bordspel
Bordspel De We-Energy Game is een echt bordspel met pionnen en kaarten. Het spel is aangepast aan de omgeving waar het gespeeld wordt: het spelbord is een kaart van het dorp of de stad waar het spel gespeeld wordt en dorpen in de omgeving.

De spelers kunnen meedoen vanuit de rollen Mens, Planeet, Winst, Balans, Wetgeving of Productie. Bij het begin van het spel worden de rollen verdeeld. Zo komen de deelnemers erachter wat er allemaal komt kijken bij het energieneutraal maken van hun omgeving.

Vier avonden
In september wordt de We-Energy Game op vier avonden gespeeld:

 • Woensdag 4 september 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: MFC De Baron aan Julianastraat 54 in Dedemsvaart
 • Donderdag 5 september 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Dorpshuis 't Haarschut, Dorpsstraat 1 in Kloosterhaar
 • Donderdag 12 september 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Theater de Voorveghter, Badhuisplein 3 in Hardenberg
 • Dinsdag 17 september 2019 van 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Dorpshuis De Binder, De Binder 11 in Gramsbergen

Twee rondes
Er worden iedere avond twee rondes gespeeld. Eén ronde over de omgeving van het dorp of stad waar het spel op dat moment gespeeld wordt en een ronde over een omgeving die net even anders is. Zo ontdekken de spelers hoe de aanpak voor een energieneutrale omgeving kan verschillen.

Elke ronde duurt ongeveer een half uur. Het is de bedoeling om spel binnen die tijd uit te spelen door een gezamenlijke aanpak te vinden.

Aanmelden
Inwoners van de gemeente Hardenberg die mee willen doen, kunnen zich aanmelden via het formulier op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst. Hier staat ook meer informatie over de We-Energy Game.

Duurzame toekomst
De gemeente maakt werk van een duurzame toekomst voor de gemeente Hardenberg. Daarvoor zet de gemeente al de nodige stappen met verschillende projecten en plannen. De komende periode wordt gewerkt aan een nieuw plan rondom duurzaamheid. Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen hierover op verschillende manieren meedenken en meepraten.

In de periode tot aan de zomervakantie waren er een (online) peiling en gesprekken bij een praatpaal op straat. Ook de We-Energy Game is onderdeel van deze activiteiten.

Pub Quiz
De activiteiten worden afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2019) met een Pub Quiz. De Pub Quiz staat volledig in het teken van een duurzame toekomst voor Hardenberg. Tijdens deze avond wordt ook verteld wat de gemeente tot dan toe van inwoners heeft gehoord en is er gelegenheid om ideeën te delen.

De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van het nieuwe meerjarenprogramma duurzaamheid voor de periode 2020-2024. Hierin staan de ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vier jaar.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.