Maatregelen tegen de gevolgen van hoge temperaturen

donderdag 25 juli 2019 10:28

Het is zomer en de temperaturen lopen hoog op. Deze tropische temperaturen hebben gevolgen voor mens, dier en omgeving. Net als andere instanties treffen ook wij maatregelen om de gevolgen van de droogte en warmte zoveel mogelijk te beperken.

De gemeente gaat bijvoorbeeld de weg op om te strooien. Op wegen waar de kans bestaat dat het asfalt zacht wordt, wordt zout gestrooid. Het zout zorgt ervoor dat de temperatuur van het asfalt daalt. Ziet u een strooiauto rijden dan weet u dat het is om het asfalt te beschermen tegen schade door hoge temperaturen.

Zwemmen in open water
In de gemeente kunt u in verschillende zwembaden en meren zwemmen. Het water in deze meren wordt regelmatig door de provincie gecontroleerd. Door het aanhoudende warme weer kan bijvoorbeeld blauwalg in het water toenemen. Uit de laatste controle van het water in de Kotermeerstal in Dedemsvaart blijkt dat er blauwalg is aangetroffen. De provincie plaatst waarschuwingsborden bij het meer. Op de site www.zwemwater.nl staat meer informatie over de kwaliteit van het water.

Brandgevaar
De brandweer controleert extra op brand in bossen en natuurgebieden. Om nu de koelte van het bos op te zoeken is heerlijk. Maar pas op met vuur! Rook niet in het bos en gooi afval in de afvalbakken of neem het mee naar huis. Zwerfafval kan namelijk ook brand veroorzaken.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.