Help, mijn tuin heeft tegels!

woensdag 03 juli 2019 11:17

Heeft u een kale, versteende voortuin en komt er geen vlinder of bij meer op bezoek? Ziet u dit graag anders en heeft u liever een groene voortuin? Dan kunt u meedoen aan de actie ‘Help mijn tuin heeft tegels!’ van de provincie Overijssel.

In het kader van deze actie geeft de provincie tien make-overs weg, om versteende voortuinen om te toveren tot groene voortuinen. Met deze actie wil de provincie tuineigenaren stimuleren om tegels en stenen te vervangen door groen. Tuinen met bloemen en planten trekken namelijk vlinders, vogels en insecten aan. Bovendien kan een groene tuin ook van pas komen op warme dagen. Een versteende voortuin kan in de zomer ontzettend warm worden, dit merkt u ook in huis. En als het hard regent kan het water de grond niet in, waardoor er sneller sprake is van wateroverlast rondom uw huis.

Aanmelden
De provincie Overijssel geeft gratis tien groene voortuinen weg. Aanmelden voor een groene voortuin kan tot 1 september via www.helpmijntuinheefttegels.nl. Van alle aanmeldingen maken 10 tuineigenaren door loting kans op een ‘make-over’ van hun voortuin. De loting van de tien winnaars is begin september. De tuinen worden in het najaar door professionele hoveniers groen gemaakt.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.