Aanvraag reisdocumenten in vakantieperiode

dinsdag 02 juli 2019 08:29

Met de vakantie in aantocht is het bij de balies van de Publieksdienst druk met bestellingen van rijbewijzen, paspoorten en identiteitsbewijzen. Heeft u vakantieplannen en is uw reisdocument bijna verstreken? Vraag dan op tijd een nieuw reisdocument aan!

Om een reisdocument aan te vragen, maakt u eerst een afspraak via www.hardenberg.nl of via 14 0523. Naar uw afspraak neemt u uw (verlopen) reisdocumenten mee, een geldig identiteitsbewijs, een pasfoto en uw pinpas.

Publieksdienst Dedemsvaart gesloten in bouwvak

Van maandag 29 juli t/m 16 augustus is de Publieksdienst in De Baron in Dedemsvaart gesloten. Dit betekent dat u hier in deze weken geen reisdocument kunt aanvragen of ophalen. De Publieksdienst in het gemeentehuis in Hardenberg blijft wel geopend in de bouwvakperiode.

Maak op tijd een afspraak als u uw reisdocument nog vóór de bouwvak wilt aanvragen en ophalen in Dedemsvaart. In verband met informatieveiligheid en privacy is het niet mogelijk om uw document aan te vragen bij de Publieksdienst in Dedemsvaart en op te halen bij de Publieksdienst in Hardenberg.

Afhalen of thuisbezorgen

Het duurt gemiddeld vijf werkdagen voordat uw reisdocument klaar is. U heeft daarna twee opties: het reisdocument ophalen bij de Publieksdienst waar u het heeft aangevraagd of het reisdocument (thuis) laten bezorgen. Als u kiest voor (thuis)bezorging, kunt u dit tijdens de aanvraag doorgeven. Zodra uw reisdocument klaar is, krijgt u een e-mail van het bedrijf Dynasure met daarin een link om online uw bezorgafspraak in te plannen. De levering kan in heel Nederland plaatsvinden op een door u gekozen locatie, bijvoorbeeld  op uw woon- of werkadres.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.