Nieuwe auto’s voor de BOA’s

maandag 24 juni 2019 15:30

De Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Hardenberg rijden vanaf nu rond in nieuwe voertuigen. De opvallende gele Volkswagen Caddy’s zijn vervangen door Citroën C3 Aircross auto’s. De nieuwe auto’s zijn herkenbaar aan de landelijke huisstijl voor BOA’s: wit met het woord ‘handhaving’ en een blauwe streep.

Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg overhandigde de sleutels van één van de nieuwe voertuigen aan BOA Glenda Schonewille.

De BOA’s leveren een belangrijke bijdrage aan een veilige en leefbare gemeente. Ze houden toezicht op straat en letten bijvoorbeeld op vandalisme, jeugdoverlast, verkeers- en parkeerovertredingen of milieuovertredingen. De BOA’s hebben de bevoegdheid om bekeuringen uit te delen voor overtredingen. Ze hebben het politiebureau als uitvalsbasis en werken nauw samen met de politie.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.