Natuurbrandrisico fase 'extra alert' van kracht

zaterdag 29 juni 2019 00:00

In verband met de droogte en een verhoogd risico op natuurbrand is met ingang van vandaag de fase 'extra alert' van kracht. Dit betekent dat het verboden is om gebruik te maken van een stookontheffing.

Voor de komende dagen worden droge wind en hoge temperaturen verwacht. Een (natuur)brand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden. Daarom heeft Veiligheidsregio IJsselland fase vandaag 'extra alert' afgegeven.

In deze fase geldt een rookverbod in natuurgebieden. Wij vragen u extra alert te zijn op een natuurbrand. Bij verdachte zaken kunt u bellen met 112.

Stookontheffingen ingetrokken
Alle door de gemeente Hardenberg verleende stookontheffingen zijn ingetrokken. Als u een stookontheffing heeft, voor bijvoorbeeld het verbranden van snoeiafval, kunt u hier weer gebruik van maken als de fase 'regulier risico' van kracht is. Neem hiervoor contact op met de Publieksdienst via het telefoonnummer 14 0523.

Meer informatie over open vuur in de natuur kunt u lezen op brandweer.nl/IJsselland. Het actuele natuurbrandrisico per regio vindt u op www.natuurbrandrisico.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.