Lancering kinderfietsroute rond Slag bij Ane

donderdag 13 juni 2019 14:06

De kinderfietsroute 'Joggem & De Slag bij Ane' wordt vrijdag 14 juni 2019 om 13.00 uur gelanceerd. Jan Horsman van het museum in Gramsbergen overhandigt het eerste officiële exemplaar van de fietsroute aan de leerlingen van groep 7-8 van basisschool De Spreng-El uit Ane.

De kinderfietsroute vertelt het verhaal van de Slag bij Ane, vanuit Joggem. Joggem woont in de gemeente Hardenberg en beleeft al fietsend en wandelend allerlei avonturen. De fietsroute rondom Ane kan gefietst worden door ouders met kinderen en draagt bij aan het op een speelse manier in beweging zetten van kinderen.

Nadat wethouder Alwin te Rietstap de route fietste met zijn eigen gezin en er nog een paar laatste aanpassingen werden gedaan, is de fietsroute rond de Slag bij Ane nu helemaal klaar voor gebruik.

Route
In het museum in Gramsbergen kan het boekje met de fietsroute worden aangeschaft voor € 1,50. De route van 15 kilometer gaat van Gramsbergen richting Ane en weer terug. Onderweg worden vragen gesteld. Als de juiste antwoorden op die vragen worden gegeven, komt er een code tevoorschijn.

Met die code kan in het museum in Gramsbergen, het begin- en eindpunt van de route, de kluis worden geopend. In die kluis ligt een leuke verrassing te wachten voor het hele gezin.

Jongeren op Gezond Gewicht
De fietsroute rondom Ane wordt gefietst door Joggem. Joggem gaat nog meer leuke routes door de gemeente Hardenberg ontdekken. Het karakter Joggem komt voort uit de campagne Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), en is bedoeld om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.