Hoe kijken inwoners van Hardenberg naar duurzaamheid?

woensdag 26 juni 2019 12:59

Inwoners van de gemeente Hardenberg kunnen de komende weken op verschillende manieren meedenken en meepraten over duurzaamheid. Bijvoorbeeld in een (online) peiling of tijdens gesprekken bij een praatpaal op straat.

De gemeente maakt werk van een duurzame toekomst voor de gemeente Hardenberg! Daarvoor zet de gemeente al de nodige stappen met verschillende projecten en plannen. De komende periode wordt gewerkt aan een nieuw plan rondom duurzaamheid.

Omdat duurzaamheid van ons allemaal is, kunnen inwoners op verschillende manieren meedenken en meepraten. Hoe kijken zij naar duurzaamheid in de gemeente Hardenberg en wat vinden ze daarbij belangrijk? Willen inwoners zelf ook een steentje bijdragen en zo ja, wat? In het najaar organiseert de gemeente Hardenberg hiervoor een aantal activiteiten. In de periode tot aan de zomervakantie zoekt de gemeente inwoners op, online en offline.

Peiling
Op de Facebookpagina van de gemeente Hardenberg staat de komende weken iedere dinsdag en donderdag een vraag of stelling over duurzaamheid in gemeente Hardenberg. De vragen/stellingen zijn bedoeld als een peiling.

De stellingen zijn binnenkort ook offline in te vullen. De locaties hiervoor worden bekend gemaakt op de gemeentelijke informatiepagina in weekblad De Toren en op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

Praatpaal
De gemeente staat eind juni en begin juli met een originele ANWB-praatpaal op verschillende plekken in de gemeente. Hier kunnen inwoners in gesprek over wat zij belangrijk vinden als het gaat om duurzaamheid in de gemeente Hardenberg.

  • Op donderdag 27 juni staat de gemeente tussen 12.00 en 14.00 uur bij de voetbalvelden van Hardenberg ’85 bij de sportdag voor studenten van het Alfa-college.
  • Op donderdag 27 juni tussen 14.30 en 16.00 uur is de praatpaal te vinden op het Bastingplein in Bergentheim.
  • Donderdagavond 27 juni staat de praatpaal tussen 19.30 en 21.00 uur bij het Ballonfestival in Hardenberg.
  • Op vrijdag 5 juli tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen inwoners op de Markt in Dedemsvaart vertellen wat zij belangrijk vinden voor een duurzame toekomst.

Activiteiten na de zomer
In het najaar organiseert de gemeente nog een aantal verschillende activiteiten rondom duurzaamheid. In september zijn er een aantal avonden verspreid over de gemeente waar inwoners onder andere mee kunnen doen met een serious game.

De activiteiten worden afgesloten op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober 2019) met een Pub Quiz. De Pub Quiz staat volledig in het teken van een duurzame toekomst voor Hardenberg. Tijdens deze avond wordt ook verteld wat de gemeente tot dan toe van inwoners heeft gehoord en is er gelegenheid om ideeën te delen.

Meer informatie staat op www.hardenberg.nl/duurzametoekomst.

De gemeente gebruikt alle informatie bij het maken van het nieuwe meerjarenprogramma duurzaamheid voor de periode 2020-2024. Hierin staan de ambities en doelen op het gebied van duurzaamheid voor de komende vier jaar.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.