College van B&W bezoekt Rheeze en Diffelen

vrijdag 14 juni 2019 10:51

Op donderdag 13 juni bracht het college van B&W een werkbezoek aan de buurtschappen Rheeze en Diffelen. Het college werd door bestuursleden van Plaatselijk Belang Rheeze-Diffelen met koffie en thee ontvangen bij het rustpunt “Somerwende” van de familie Somer.

De voorzitter van het Plaatselijk Belang, Enrico Hans, verwelkomde het gezelschap en gaf onder meer aan dat het gebied in de zomerperiode zo’n 10 tot 15 duizend inwoners meer telt naast de 480 eigen inwoners. Door de vele aanwezige recreatiebedrijven levert dat naast extra drukte in het gebied ook flinke inkomsten op voor de gemeente.

Henk en Wilma Somer informeren het college vervolgens over hun bedrijf dat onder andere workshops, koffie en thee-proeverijen, tuk-tuk tochten organiseert en zelf eigen “Rheezer-thee” kweekt.

Per fiets wordt vervolgens een tocht door het prachtige gebied gemaakt en een bezoek gebracht aan familiecamping De Belten. Johan De Bruin, de parkmanager van familiecamping De Belten informeert het college over de metamorfose die de camping sinds de overname, 5 jaar gelden, heeft ondergaan. Er is bijvoorbeeld veel ruimte gecreëerd door afscheid te nemen van een groot deel van de aanwezige stacaravans op het park. Het terrein is nagenoeg volledig opnieuw ingericht, daarbij is zowel de zichtbare als de onzichtbare infrastructuur aangepakt en vernieuwd. Vakantiegangers beoordelen de vernieuwde camping nu met een hoge(re) score.

Tot slot werd een bezoek gebracht aan Restaurant De Rheezerbelten/Rheezer Bistro van Enrico en Margé Hans. Zij informeren het gezelschap over de geschiedenis van het bedrijf, de moeilijke jaren tijdens de crisis en de stijgende lijn die het bedrijf nu weer te pakken heeft. De verbinding met de omgeving komt op allerlei manieren terug in de bedrijfsvoering.

Gebiedsbestuurder Peter Snijders bedankt het Plaatselijk Belang tenslotte voor de organisatie van het mooie werkbezoek en voor het verrassende programma. Hij geeft daarbij aan dat nog meer duidelijk is geworden dat er veel is geïnvesteerd door de ondernemers in Rheeze en Diffelen. 

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.