Brand Dedemsvaart onder controle, asbest vandaag nog opgeruimd

woensdag 19 juni 2019 16:00

Rond de middag brak in een schuur achter een winkelpand aan de Julianastraat 4 in Dedemsvaart brand uit als gevolg van blikseminslag. De brandweer is direct met meerdere voertuigen uitgerukt om de brand te bestrijden. Even na 15.00 uur vanmiddag was de brand onder controle.

Bij de brand is in een beperkt gebied rond het betreffende pand asbest vrijgekomen. Het gebied waar het asbest is neergekomen is afgezet met linten. Het vrijgekomen asbest wordt vandaag nog opgeruimd. Het asbest is niet verder verspreid.

Tijdens de (na)bluswerkzaamheden was een deel van de Julianastraat tijdelijk afgesloten. Aanwezigen in het gebied zijn door de politie gesommeerd het gebied te verlaten. Als gevolg daarvan moesten de winkels in het afgesloten gebied tot sluiting overgaan.

Inwoners of ondernemers die schade hebben geleden als gevolg van deze brand kunnen contact opnemen met hun eigen verzekeraar.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.