Wilhelminaplein: een stadsplein met een eigen karakter

dinsdag 28 mei 2019 09:32

Wethouder Martijn Breukelman heeft maandagavond 27 mei het vernieuwde Wilhelminaplein in Hardenberg geopend. Het plein heeft een nieuwe inrichting gekregen waarmee de historische uitstraling van het plein is teruggekeerd.

Het Wilhelminaplein is overzichtelijker geworden en geschikt voor kleinschalige evenementen. Dankzij de zitranden en het groen is het aangenaam vertoeven op het plein. De verschillende soorten lindenbomen en het nieuwe straatmeubilair maken het plaatje af.

De oude waterpomp heeft een prominente plek gekregen in het gebied voor de ingang van de Höftekerk. Ook is hier ruimte voor rouw- en trouwvoertuigen. Parkeren voor bezoekers is nog steeds mogelijk op een van de 30 parkeerplaatsen.

Duidelijke verbinding
Dankzij de nieuwe inrichting heeft het plein nu een duidelijke verbinding met de Voorstraat. Hierdoor maakt het Wilhelminaplein meer onderdeel uit van het winkelgebied.

Na de herinrichting is de historische uitstraling van het plein teruggekeerd. De geschiedenis is letterlijk zichtbaar gemaakt. Op diverse plekken zijn foto's te zien van hoe het er vroeger aan toe ging het op het Wilhelminaplein.

De foto's zijn met een moderne techniek gelaserd op aluminium. Via een QR-code bij de foto's kunnen bezoekers meer lezen over de foto's. Dit kunstproject is uitgevoerd door leerlingen van het Vechtdal College.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.