Walk of Fame-tegel voor BMX'er Niek Kimmann

zaterdag 18 mei 2019 21:09

BMX'er Niek Kimmann heeft een plek gekregen op de Hardenbergse Walk of Fame. De Walk of Fame is een eerbetoon aan Nederlandse topsporters. Kimmann heeft vandaag voorafgaand aan de start van de Hardenbergse City Run zijn eigen tegel onthuld.

"Wat de onthulling van vandaag extra bijzonder maakt, is dat het gaat om een tegel voor een jonge topsporter die ook nog eens geboren werd in onze gemeente, aldus wethouder sport Martijn Breukelman. "Niek is enorm gepassioneerd en gemotiveerd voor zijn sport. In combinatie met de vele topprestaties die hij al heeft geleverd is deze tegel voor Niek op de Walk of Fame echt meer dan verdiend!."

BMX-en
De in Lutten geboren Niek Kimmann begon op vijfjarige leeftijd met BMX-en bij FCC de Vaart in Dedemsvaart. Inmiddels presteert hij al heel wat jaren op topniveau en heeft hij diverse titels op zijn naam staan. Zo behaalde Kimmann de wereldtitel in 2015, werd hij vijfde op de Olympische Spelen in 2016 en was hij winnaar in het wereldbekerklassement in 2018.

Onlangs heeft Kimmann goud gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden op Papendal, waardoor hij weer aan kop gaat in het algemeen klassement.

Walk of Fame
De Hardenbergse Walk of Fame is een eerbetoon aan topsporters. De gemeente Hardenberg en atletiekvereniging Spurt '88 zijn hier in 2007 mee begonnen. Jaarlijks komt er een tegel bij die door de sport(st)er zelf wordt onthuld.

Elke tegel staat voor een topsportprestatie. De tegels liggen langs de Vecht in het centrum van Hardenberg. Er liggen tegels van onder andere Sanne Wevers (turnen), Ilse Paulis (roeien) en Maaike Head (schaatsen/roeien) en Arnoud Nijhuis (wielrennen).

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.