Voorlopige uitslag Europees Parlementsverkiezing 2019

zondag 26 mei 2019 23:00

Tijdens de verkiezingen in de gemeente Hardenberg zijn op donderdag 23 mei 2019 de leden gekozen voor het Europees Parlement. In totaal zijn bij 41 stembureaus door de hele gemeente 19.585 geldige stemmen uitgebracht.

De gemeente Hardenberg had met de uitgebrachte stemmen een opkomst van 41,9 procent. Tijdens de vorige verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014 was dat nog 37,52 procent.

Evenals in 2014 kreeg ook nu het CDA in de gemeente Hardenberg de meeste stemmen. ChristenUnie-SGP volgde opnieuw op de tweede plaats. Daarmee ging bijna de helft van de uitgebrachte stemmen naar deze partijen.

Via bovenstaande link kunt u de processen-verbaal N 10, de opgave N 11 en het OSV-bestand met uitslaggegevens raadplegen. De processen-verbaal liggen ook ter inzage bij de Publieksdienst in het gemeentehuis van Hardenberg.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.