Koninklijke Onderscheiding voor brandweerman Freek Katerberg

vrijdag 24 mei 2019 20:50

Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg heeft vandaag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan brandweerman Freek Katerberg uit Hardenberg. Hij werd bij zijn afscheid als brandweervrijwilliger onderscheiden voor zijn inzet bij de brandweerpost Hardenberg.

De heer Freek Katerberg begon zijn carrière als brandweervrijwilliger bij de bedrijfsbrandweer van 's Heeren Loo – Lozenoord in Ermelo. Van 1 september 2000 tot 1 oktober 2018 was hij werkzaam als vrijwilliger bij brandweer Hardenberg, deze maakt sinds 1 januari 2014 onderdeel uit van de Veiligheidsregio IJsselland.

De heer Katerberg volgde na de basisopleidingen uiteindelijk de opleiding tot hoofdbrandwacht. Daarnaast was hij chauffeur en voertuigbediener. Sinds juli 2005 was de heer Katerberg lid van het regionale nazorgteam van de brandweer.

Voor zijn vrijwillige inzet van ruim 23 jaar voor de brandweer en daarmee voor de veiligheid van mens en dier werd de heer Katerberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.