Kinderfietsroute bij 'Slag bij Ane' klaar voor de test

vrijdag 03 mei 2019 19:20

Kilometerteller op het stuur, flesje water in het fietsmandje, kinderen op de fiets en gaan! Jonge gezinnen kunnen binnenkort hun hart ophalen bij een nieuwe kinderroute in het Vechtdal. De eerste kinderfietsroute vertelt het verhaal van de Slag bij Ane met als startpunt het museum van Gramsbergen.

Voor iedereen de nieuwe fietsroute kan gaan fietsen, moet de route eerst worden getest. Wethouder Alwin te Rietstap stapt vrijdag 3 mei met zijn gezin op de pedalen om de route te testen.

Bewegen en vooral fietsen en wandelen wordt steeds populairder. Het past bij een gezondere levensstijl en duurzamere samenleving. En daarbij hoort ook een uitgebreid aanbod aan kwalitatief goede routes. De gemeente Hardenberg heeft vele kilometers aan hoogwaardige fiets- en wandelpaden.

Presentje
De nieuwe kinderfietsroute is aangesloten op het bestaande routenetwerk. Als de route helemaal klaar is, kunnen de deelnemers door middel van zeven opdrachten een code ontcijferen. Die code kunnen ze inruilen voor een klein presentje.

Joggem is het karakter dat een hoofdrol speelt bij deze kinderfietsroute. Op een sportieve wijze maakt hij kennis met het verhaal van de Slag bij Ane. Het opstappunt en eindpunt is het museum in Gramsbergen. Joggem woont in de gemeente Hardenberg en beleeft allerlei avonturen.

Nog twee kinderroutes
Naast de kinderfietsroute bij de Slag bij Ane worden er dit jaar nog twee kinderroutes in de gemeente geïntroduceerd. Dit alles om op een speelse en sportieve manier kinderen uit te dagen meer te bewegen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.