Gratis cursus voor hulp bij het gebruiken van de digitale overheid

donderdag 16 mei 2019 08:39

De gemeente Hardenberg streeft er naar om het digitaal werken met de overheid zo toegankelijk mogelijk te maken voor een groot deel van haar inwoners. Speciaal voor inwoners die willen leren om te gaan met de digitale overheid, organiseert de gemeente de gratis cursus 'werken met de e-overheid'. In deze cursus leert u om te werken met de digitale overheid. De cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Hardenberg.

De cursus behandelt de digitale overheid in brede zin: zowel de gemeentelijke als de landelijke overheidsdienstverlening. De cursus is ingedeeld in verschillende modules en gaat bijvoorbeeld over het aanvragen/gebruiken van een DigiD en het zoeken/vinden van informatie op overheidswebsites.

Eén module is volledig gericht op de digitale dienstverlening van de gemeente Hardenberg. Samen met de docent loopt u alle onderdelen uit de modules door.

Start van de cursus
De cursus start al vlug, namelijk op donderdag 23 mei. De tweede en derde bijeenkomst staan gepland op 6 juni en 13 juni. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek van Hardenberg (LOC-gebouw, Parkweg 1a5), van 10.00 tot 12.00 uur.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor deze cursus. Mocht de groep vol zijn, dan starten er in het najaar weer nieuwe groepen waar u aan kunt deelnemen. Het is wel belangrijk dat u basisvaardigheden van de computer beheerst voor het volgen van deze cursus.

Aanmelden
Als u wilt deelnemen aan de gratis cursus, dan kunt u zich aanmelden via info@bibliotheekhardenberg.nl of via 0523 270 271.

Voor meer informatie over de cursus kunt u kijken op www.digisterker.nl.

Digitaalhuis
Als u niet wilt deelnemen aan de cursus, maar wel wat hulp kunt gebruiken (bijvoorbeeld bij het werken met de digitale overheid), dan kunt u ook terecht bij het inloopspreekuur van het Digitaalhuis.

De inloopspreekuren vinden plaats op donderdag, in de bibliotheek van Dedemsvaart (oneven weken, van 10.30 tot 12.00 uur) en Hardenberg (even weken, van 10.00 tot 12.00 uur).

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.