Subsidie voor impactvolle evenementen

woensdag 10 april 2019 14:00

Dit jaar ontvangen vijfentwintig evenementen een evenementensubsidie van de gemeente Hardenberg. De organisatie van het Pleinfestijn 2019 ontvangt een subsidie van € 15.000. Andere evenementen ontvangen een subsidiebedrag dat varieert van enkele honderden euro's tot € 10.000. Voor acht evenementen is er een bijdrage van € 500 uit de subsidiepot voor sportevenementen of uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven.

In de gemeente Hardenberg wordt jaarlijks een breed scala aan evenementen georganiseerd. Wethouder Jan ten Kate: "Wij zijn trots op de vele initiatieven, de professionaliteit van de organisatie en de honderden vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Daarom is jaarlijks een budget beschikbaar voor de ondersteuning van evenementen."

"Met deze subsidieregeling willen we organisatoren van evenementen stimuleren om bestaande evenementen te optimaliseren en nog meer verrassende evenementen te ontwikkelen. Het streven is dat evenementen in de regio nog meer impact hebben en de verbinding maken met ondernemers. Op die manier versterken evenementen de lokale economie. Dat zorgt weer voor werkgelegenheid en promotie van de regio Hardenberg."

Toegekende subsidies
Het Pleinfestijn 2019 ontvangt als evenement met een bovenregionale uitstraling een subsidiebedrag van € 15.000. Het Strawberry Fields Festival dat in Dedemsvaart wordt georganiseerd, ontvangt € 10.000 evenementensubsidie.

Daarnaast is er onder andere een evenementensubsidie voor Kanaalrock in De Krim, de Triathlon Hardenberg, Hardenberg Buiten, het Oldtimer Festival Balkbrug, het lustrum van Hardenberg Proeft, Hardenberg Beeldenstad, de Grasbaanraces in Balkbrug, de Campingparade in het centrum van Hardenberg, Rock Your Boots in Dedemsvaart en diverse activiteiten van Gramsbergen Lichtstad.

Een achttal aanvragers komt niet in aanmerking voor een evenementensubsidie. Wel ontvangen zij een bijdrage van € 500 uit de subsidiepot voor sportevenementen of uit het Fonds Maatschappelijke Initiatieven.

De complete lijst met evenementen die dit jaar een subsidie ontvangen is te vinden op www.hardenberg.nl/evenementensubsidie.

Vernieuwde subsidieregeling

Dit is de eerste keer dat de evenementensubsidies worden toegekend volgens de vernieuwde subsidieregeling die eind vorig jaar is vastgesteld. Bij het toekennen van de subsidie let de gemeente op de economische spin-off, PR van de regio Hardenberg, het aantal bezoekers en de mate waarin een evenement bijdraagt aan een bruisende evenementenkalender.

Ook voor de komende jaren is de evenementensubsidie beschikbaar. Organisatoren van evenementen in 2020 kunnen tot 1 oktober 2019 een aanvraag doen. Zij krijgen dan uiterlijk op 31 december uitsluitsel. Meer informatie en het aanvraagformulier staat op www.hardenberg.nl/evenementensubsidie.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.