College van B&W op bezoek in Sibculo

maandag 25 maart 2019 11:49

Het college van B&W bracht op vrijdag 22 maart 2019 een werkbezoek aan Sibculo. ’s Ochtends werden ze rond negen uur ontvangen in het museum Zichtbaar Verleden door bestuursleden van Plaatselijk Belang Sibculo.

Onder het genot van koffie en cake informeerde Henk Huisman het college over de geschiedenis van het Cisterciënzerklooster Groot Galilea dat in 1406 in Sibculo is gesticht. In 1579 kwam er een einde aan het klooster als gevolg van de reformatie. Vervolgens informeerde Albert Sloot van dezelfde stichting het college over hun toekomstplannen.

Vervolgens begon de fietstocht door Sibculo naar CNBS Windesheim. Schooldirecteur Jurgen Bosma informeert het gezelschap tijdens een rondleiding over het reilen en zeilen van de school. Hij geeft aan dat hij erg blij is met de betrokkenheid van het dorp bij de school. Dat blijkt uit het vele vrijwilligerswerk dat door inwoners van Sibculo wordt gedaan. Ook wordt een bezoek gebracht aan het Tiny Forest dat op die dag werd gerealiseerd door leerlingen op het schoolplein.

De fietstocht wordt vervolgd naar de Spartelvijver waar ze onder leiding van muziek verwelkomd worden door Danny Stroeve en Wiljan Snippe. Zij informeren het college over Het Allermooiste Feestje dat jaarlijks in de zomer wordt georganiseerd bij de Spartelvijver voor mensen van alle leeftijden.

Tot slot fietst het college van B&W langs andere interessante punten in Sibculo, zoals de peuterspeelzaal en kinderopvang in MFC De Horst. Anke Uitslag en Marjan Rozemuller informeerden het college over de gang van zaken. Tijdens de koffie met krentenbrood bedankte Rudi ten Hartog het college voor hun komst naar Sibculo. Hij hoopt dat PB Sibculo hiermee nog meer op de kaart heeft gezet bij het college.

Namens het college bedankte wethouder Martijn Breukelman Plaatselijk Belang Sibculo voor de mooie en interessante ochtend. Hij gaf daarbij aan dat het mooi is om te zien wat er allemaal gebeurd is in Sibculo. Op vrijdag 12 april bezoekt het college Gramsbergen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.