College bezoekt Gouden Ploeg en Oud Bergentheim

maandag 18 februari 2019 08:58

In het kader van de maandelijkse werkbezoeken bracht het college van B&W op 15 februari een werkbezoek aan de buurtschappen Gouden Ploeg en Oud Bergentheim. Het college werd op camping en theehuis Erve Schottinck in Oud Bergentheim ontvangen door de besturen van beide plaatselijke belangen.

Voorzitter Henk-Jan de Keizer van plaatselijk belang Gouden Ploeg gaf aan dat de besturen erg blij zijn met het bezoek van het college zodat zij kunnen zien en horen wat er leeft in de buurtschappen. Vervolgens werd per huifkar een aantal bedrijven en locaties bezocht. Dit waren pluimveebedrijf Salomons aan de Hardenbergerweg, Bed and Breakfast de Brinkesdiek, hondenpension Reindershoeve, zorgboerderij Schottinckslag en akkerbouw- en bollenbedrijf Trip. Daarnaast werd een stop gemaakt bij de brug bij Gouden Ploeg. De brug is van de Provincie en behoeft veel onderhoud omdat de brug niet alleen oud is, maar ook omdat er regelmatig zwaar verkeer gebruik maakt van de brug. Er bestaat een mogelijkheid dat de brug op den duur verdwijnt en dat betekent een splitsing van de buurtschap. Tevens zou het Plaatselijk Belang graag een semi-kombord met Gouden Ploeg geplaatst zien. Bij de familie Scholten aan de Brinkweg in Oud Bergentheim werd gesproken over de problematiek van leegstaande schuren in het buitengebied.

Het werkbezoek werd afgesloten bij Erve Schottinck. Namens het college bedankte gebiedswethouder Alwin te Rietstap de beide Plaatselijk Belangen voor het werkbezoek waar de veelzijdigheid en de problematiek van het buitengebied op een goede manier naar voren kwam.

Op 22 maart vindt het volgende werkbezoek plaats. Het college bezoekt dan Sibculo.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.