Inloopbijeenkomst over plan voor gebied Julianastraat Noord in Dedemsvaart

dinsdag 09 oktober 2018 15:52

Op 18 oktober 2018 organiseert de gemeente Hardenberg een inloopbijeenkomst over het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied Julianastraat Noord in Dedemsvaart.

Volgens de detailhandelsstructuurvisie concentreren winkels zich zoveel mogelijk in een compact kernwinkelgebied. Gebieden buiten het kernwinkelgebied waar voorheen detailhandel gevestigd was, krijgen een andere functie. Het gebied Julianastraat Noord is zo’n gebied. Dit gebied ligt globaal tussen de Julianastraat, Hortensiastraat, Zwiersstraat (achterzijde) en de Gentiaanstraat.

Er is een plan gemaakt om op het parkeerterrein achter de voormalige Jumbo-supermarkt woningen te bouwen. De openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting, waarbij aan de noordkant ruimte blijft voor parkeren. Het ontwerpbestemmingsplan dat deze ontwikkeling mogelijk maakt, ligt vanaf 10 oktober gedurende zes weken ter inzage.

Inloopbijeenkomst
Het plan voor de Julianastraat Noord wordt op donderdag 18 oktober 2018 tijdens een inloopbijeenkomst getoond. Belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen bij De Baron in Dedemsvaart om het plan en impressies te bekijken. Vertegenwoordigers van de gemeente Hardenberg zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en een toelichting te geven.  

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.