Prinsjesdagcongres in de Voorveghter Hardenberg

vrijdag 14 september 2018 16:47

Het Prinsjesdagcongres regio Zwolle gehouden wordt op dinsdag 18 september bij Theater de Voorveghter in Hardenberg gehouden. Voor dit congres zijn ondernemers en bestuurders uit de Regio Zwolle uitgenodigd. Samen kijken zij tijdens het congres de troonrede. Ook worden de belangrijkste landelijke en regionale economische ontwikkelingen in kaart gebracht.

Congresregio Zwolle (onderdeel van MarketingOost, regio- en stadsmarketing) organiseert dit congres in samenwerking met werkgeversvereniging VNO-NCW Regio Zwolle en MKB Nederland Regio Zwolle.

Burgemeester Peter Snijders opent het Prinsjesdagcongres. Daarna wordt de troonrede gezamenlijk bekeken en toegelicht door Anna Dijkman van het ING economisch bureau. Na het officiële gedeelte is er veel gelegenheid voor ontmoeting. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan Schurter Electronics BV in Hardenberg.

De deelnemers krijgen na afloop van de bijeenkomst nog een kleine goodiebag met daarin het boek Slimme Streken van Gert-Jan Hospers, een informatiefolder en een chocoladegift van bakkerij Dorgelo.

Programma
12.00 uur: ontvangst met lunch in Theater de Voorveghter
12.55 uur: welkom door dagvoorzitter Coby Zandbergen, voorzitter College van Bestuur Cibap
13.00 uur: opening door Peter Snijders, burgemeester gemeente Hardenberg
13.15 uur: bekijken van de troonrede Koning Willem Alexander
13.45 uur: toelichting op troonrede door Anna Dijkman van het ING economisch bureau
14.15 uur: in gesprek met lokale ondernemers
14.30 uur: lancering Regio Zwolle Connect, online community van, voor én door ondernemers, door Laurens de Lange (VNO-NCW Regio Zwolle) en Jelle Weever (MKB Nederland Regio Zwolle).
14.45 uur: einde programma /netwerkborrel
15.00 uur: facultatief bedrijfsbezoek naar Schurter Electronics BV Hardenberg

Het Prinsjesdagcongres 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door: ING Nederland, Gemeente Hardenberg, Theater de Voorveghter, Cibap, Vrieling Adviesgroep, Schurter Electronic Components en Regio Zwolle.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.