Festival 'Hardstikke Cultuur' in Hardenberg

dinsdag 11 september 2018 14:27

Het derde weekend van september wordt voor het eerst in de gemeente Hardenberg het (uit)festival 'Hardstikke Cultuur' gehouden. Dé opening van het Cultureel seizoen in de gemeente Hardenberg! Hardstikke Cultuur zit bomvol muziek, theater, dans, beeldende kunst en nog veel meer cultuur.

Op donderdagmiddag 20 september is er voor de kinderen van de Hardenbergse basisscholen in De Voorveghter het muziekevenement Muziek Impuls, georganiseerd door Stichting HaFaBra. 's Avonds is in het centrum van Hardenberg het nieuwe straatmuzikantenfestival 'Geld in je pet!', met verspreid door het hele centrum van Hardenberg live muziek. 

Zaterdagmiddag trekt het Internationale straattheaterfestival Kunsten op straat door de winkelstraten van Hardenberg en is een Kunstmarkt te bezoeken, waar veel verschillende kunstenaars - zowel professioneel als amateur - hun werk laten zien en demonstraties geven. Het festival wordt 's avonds afgesloten met een gezellige preview avond in theater De Voorveghter. 

Voorproefje
Tijdens deze preview avond wordt u vanaf 19.30 uur ontvangen in de foyer met een kopje koffie of thee. Om 20.15 uur start het programma in de theaterzaal. Verschillende artiesten die later in het seizoen avondvullend te zien zullen zijn, geven een voorproefje. Daarnaast wordt er alles over het nieuwe theaterseizoen verteld en is er gezellige muziek na afloop. 

De entree voor deze preview avond bedraagt € 10 per persoon inclusief koffie/thee vooraf en een hapje en drankje na afloop. Vrienden van De Voorveghter betalen € 5 per persoon. Reserveren kan online via de website van theater De Voorveghter.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.