Doe mee aan de Duurzame Huizen Route en maak kans op een midweek weg

donderdag 13 september 2018 11:44

Heeft u energiebesparende maatregelen genomen? Of wekt u zelf energie op? Dan krijgt u de kans om zaterdag 3 en 10 november tijdens de Duurzame Huizen Route met uw ervaringen ook anderen op weg te helpen. Daarmee maakt u bovendien kans op een bijzondere midweek weg.

De Duurzame Huizen Route wordt dit jaar voor de zesde keer op rij gehouden. Huiseigenaren in heel Nederland openen op zaterdag 3 en 10 november hun deuren en laten anderen zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Maak kans op een midweek weg
De gemeente Hardenberg doet mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren om hun woning te verduurzamen. Woont u in de gemeente Hardenberg en heeft u besparende maatregelen genomen of wekt u zelf energie op en vindt u het leuk om anderen op weg te helpen? Meld uw woning  aan en deel uw duurzame woonverhaal op www.duurzamehuizenroute.nl/hardenberg.

Door uw huis open te stellen, of een huis te bezoeken tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route maakt u automatisch kans op een midweek weg op een bijzondere plek. Onder de huiseigenaren en bezoekers worden twee midweekarrangementen verloot voor een verblijf in StroHotel Aalshof in Haps (Brabant).

Bezoekers horen graag uw verhaal
Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen is welkom. Ook als u net bent begonnen met het nemen van maatregelen, kunt u meedoen aan de Duurzame Huizen Route. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn. Voor inwoners die zich willen oriƫnteren, is het waardevolle informatie om van u te horen hoe uw stappenplan eruitziet. Bezoekers horen graag de verhalen uit de eerste hand.

Van gasloos wonen tot woningen met dak- en gevelisolatie, op duurzamehuizenroute.nl is elk verhaal welkom. Misschien heeft u net die informatie die een ander op weg kan helpen. Al meer dan duizend eigenaren gingen u voor en delen hun woonverhaal via de Duurzame Huizen Route.

Verkiezing
Met uw duurzame woning kunt u bovendien deelnemen aan de verkiezing 'Duurzaamste huis van Nederland'. Trotse huiseigenaren kunnen hun woning nog tot en met 30 september aanmelden op www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. De woningen worden door een deskundige jury beoordeeld op onder meer klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik.

In de provincie Overijssel kan het publiek stemmen op het meest duurzame huis van Overijssel. De winnaar gaat door naar de landelijke publieksverkiezing. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.