Koninklijke onderscheiding voor brandweermannen Gaasbeek en Kelder

maandag 11 juni 2018 09:40

Burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg heeft zaterdagavond 9 juni in Stadsherberg De Olde Woage in Gramsbergen twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan brandweermannen Mans Kelder en Bert Gaasbeek.

Tijdens hun afscheid van brandweerpost Gramsbergen zijn beide heren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kregen zij het bijbehorende lintje opgespeld door de burgemeester.

Bert Gaasbeek (63 jaar) uit Ane
De heer Bert Gaasbeek uit Ane was sinds 1985 als vrijwilliger werkzaam bij de brandweerpost Gramsbergen. Na het volgen van de basisopleidingen en vervolgopleidingen was de heer Gaasbeek sinds 1 november 1989 brandmeester/ondercommandant. Naast de functie van brandmeester bekleedde hij ook de functie van bevelvoerder, met als specialisme oefenleider. In 1992 was hij waarnemend commandant tot de benoeming van de nieuwe commandant in januari 1993. Na de gemeentelijke herindeling in 2001 was de heer Gaasbeek tot juni 2016 ploegleider.

Naast zijn dagelijkse werk zette de heer Gaasbeek zich ruim 32 jaar lang in voor de veiligheid en kwaliteit van de brandweer. In zijn vrije tijd zet de heer Gaasbeek zich ook in voor de Historische Automobiel Club Salland, die rally's en toerritten organiseert voor berijders van klassieke auto’s. Verder is Bert Gaasbeek mede-oprichter van volleybalvereniging De Zwaluwen in Gramsbergen.

Mans Kelder (64 jaar) uit Gramsbergen
De heer Mans Kelder uit Gramsbergen startte op 1 maart 1995 als vrijwilliger bij de post Gramsbergen in de toenmalige gemeente Gramsbergen. Sinds de gemeentelijke herindeling viel deze post onder de gemeente Hardenberg. Na de vorming van de veiligheidsregio's valt deze post onder verantwoordelijkheid van de Veiligheidsregio IJsselland. De heer Kelder volgde na de benodigde basisopleidingen de opleiding hoofdbrandwacht. Behalve hoofdbrandwacht was hij ook chauffeur en voertuigbediener.

Naast zijn dagelijkse werkzaamheden in zijn eigen houtbewerkingsbedrijf heeft de heer Kelder zich gedurende 23 jaar ingezet voor de veiligheid en kwaliteit van de brandweer. Zijn expertise als houtbewerker werd in Gramsbergen ook benut bij het bouwen van de Vechtezompe en bij de bouw van de kantine voor voetbalvereniging SV Gramsbergen.

De heren Kelder en Gaasbeek namen zaterdag 9 juni in Stadsherberg De Olde Woage afscheid als vrijwilliger van brandweerpost Gramsbergen. Voor hun vrijwillige jarenlange inzet voor de brandweer en voor hun inzet voor de veiligheid van mens en dier werden de heren Mans Kelder en Bert Gaasbeek beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.