Start controle op het betalen van hondenbelasting

dinsdag 08 juni 2021 16:44

Neemt u een hond? Dan moet u hiervan binnen 14 dagen aangifte doen bij de gemeente. De komende periode controleren we of hondenbezitters dit bij ons hebben gemeld.

De controle voor de hondenbelasting voeren we jaarlijks uit. We doen dit willekeurig door de hele gemeente. We kijken dan of op deze adressen één of meerdere honden zijn.

Blijkt uit de controle dat u een hond hebt? En dat u hier geen aangifte van hebt gedaan? Dan vragen we u alsnog de hondenbelasting te betalen. Als dat nodig is, kunnen we deze belasting tot 5 jaar terug vragen.

De controleur heeft een legitimatiebewijs bij zich

Als de controleur bij u voor de deur staat, kunt u hem of haar vragen naar een legitimatiebewijs.

Vul het aangiftebiljet in

Bent u niet thuis tijdens de controle? En hebt u wel een hond waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan stopt de controleur een aangiftebiljet in uw brievenbus. Dit formulier stuurt u ingevuld terug naar de gemeente.

Alsnog aangifte doen

Het kan zijn dat u bent vergeten om te melden dat u een hond hebt. U kunt dat alsnog doen. Dit kan met ons online aangifteformulier. Of u belt naar 14 0523. We sturen u dan een aangiftebiljet toe.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.