OpKoers.nu draagt Lansink Rotgerink voor als nieuwe wethouder

vrijdag 07 mei 2021 09:12
OpKoers.nu draagt Lansink Rotgerink voor als nieuwe wethouder

OpKoers.nu draagt Nico Lansink Rotgerink (59 jaar) uit Borne voor als nieuwe wethouder voor de gemeente Hardenberg. Het is de bedoeling dat hij eind mei aan de slag gaat. De gemeenteraad moet nog wel eerst instemmen met zijn benoeming.

OpKoers.nu ging in overleg met de overige coalitiepartijen op zoek naar een nieuwe kandidaat door het aangekondigde vertrek van wethouder Jan ten Kate. Hij gaat aan de slag als burgemeester in de gemeente Staphorst.

Lansink Rotgerink was 8 jaar wethouder in Borne voor GB90 (2002-2010). Daarna viel hij in Wierden nog eens 2 jaar in voor een VVD-wethouder (2016-2018). De laatste jaren was hij geen lid van een politieke partij.

Tijdens zijn 10 jaar als wethouder heeft Lansink Rotgerink vrijwel alle portefeuilles onder zijn hoede gehad. En deed hij veel bestuurlijke ervaring op. Lansink Rotgerink heeft zich verdiept in de portefeuille van Jan ten Kate en ziet veel overeenkomsten. Bijvoorbeeld op het gebied van energie en duurzaamheid.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.