Gemeente geeft vrije kavels uit in woonwijk De Wieken in Lutten

donderdag 27 mei 2021 16:03

De gemeente Hardenberg geeft nog voor de zomervakantie kavels uit in woonwijk De Wieken in Lutten. Belangstellenden kunnen zich tot en met 24 juni 2021 inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-kapwoning. In deze ronde geeft de gemeente negen kavels uit.

Woonwijk De Wieken ligt aan de oostkant van Lutten en wordt in zuidelijke richting verder uitgebreid. In totaal worden er de komende jaren circa 50 nieuwe woningen gebouwd. Het gaat om woningen voor allerlei doelgroepen: van starters op de woningmarkt tot gezinnen en ouderen.

De woningen in De Wieken II worden niet allemaal in één keer gebouwd, dat gebeurt in fases. Als eerste wordt gebouwd in het noordelijke deel van het uitbreidingsgebied. De nieuwe woningen sluiten aan op de al eerder gebouwde woningen in De Wieken I.

Negen kavels in de eerste fase

In deze eerste fase van De Wieken II geeft de gemeente negen vrije kavels uit. Particulieren kunnen hier zelf een woning (laten) bouwen. Het gaat om:

  • 5 kavels voor een vrijstaande woning, een kavel voor een vrijstaande woning kost € 170 per vierkante meter exclusief 21 % btw.
  • 4 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning, een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 165 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

Inschrijven via het formulier tot 24 juni

Inschrijven voor een kavel is mogelijk vanaf donderdag 27 mei 2021. Het inschrijfformulier kunt u online downloaden. Via deze link komt u ook bij de verkavelingstekening en informatie over de inschrijfprocedure. Het inschrijfformulier is ook op te vragen bij het Woonteam door te bellen naar 14 0523 of door te mailen naar woonteam@hardenberg.nl.

De inschrijving sluit op donderdag 24 juni 2021 om 12.00 uur. Het volledig ingevulde inschrijfformulier moet dan bij de gemeente binnen zijn. De loting en toewijzing van de kavels is gepland op woensdag 7 juli 2021. Inschrijvers ontvangen hiervoor en uitnodiging.

Medebouwer nodig bij twee-onder-een-kapwoning

Belangstellenden die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen schrijven samen met een medebouwer als koppel in. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden kan contact opnemen met het Woonteam. Mogelijk zijn er anderen die een medebouwer zoeken.

Woningbouw kan nog dit jaar starten

Het woongebied wordt in de tweede helft van dit jaar bouwrijp gemaakt. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels voor het eind van dit jaar bouwrijp. De bouw van woningen kan vanaf dan beginnen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.