Mary Looman beoogde nieuwe wethouder in Hardenberg

dinsdag 23 maart 2021 11:39

Mary Looman wordt dinsdag 30 maart voorgedragen als nieuwe wethouder namens de PvdA in de gemeente Hardenberg. De 68-jarige Looman wordt opvolgster van Gitta Luiten, die per 31 maart haar ontslag heeft ingediend.

De in Smilde woonachtige mevrouw Looman-Struijs was in het verleden waarnemend burgemeester van de gemeente Skarsterlân, waar ze de fusiegemeente De Friese Meren tot stand bracht. Van 2002 tot 2010 was ze wethouder en eerste locoburgemeester van de gemeente Midden-Drenthe.

Ook was ze lid van Provinciale Staten van Drenthe tussen 1999 en 2002. Daarvoor had ze een eigen bureau dat mensen trainde in conflictbeheersing. Ze is geboren in Vlaardingen.

Looman wordt 30 maart voorgedragen aan de gemeenteraad in Hardenberg. Na instemming van de raad zal ze vanaf 1 april als wethouder aan de slag gaan in de gemeente Hardenberg.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.