Ineke van de Logt is Vrouw van het Jaar 2021 gemeente Hardenberg

maandag 08 maart 2021 21:01

Ineke van de Logt is de Vrouw van het Jaar 2021 van de gemeente Hardenberg. Dat werd vanavond bekend gemaakt tijdens een online bijeenkomst ter ere van Internationale Vrouwendag. Uit handen van Simone Hof, presentator van de avond en vicevoorzitter van de gemeenteraad, ontving Ineke van de Logt de onderscheiding.

“Ik was al totaal verrast met de nominatie”, vertelde Ineke na van de bekendmaking. “Maar dat ik de prijs zou winnen, naast deze andere fantastische genomineerden, dat had ik nooit gedacht.”

Kijk de online bijeenkomst terug

Uit het juryrapport
Volgens de jury is Ineke van de Logt maatschappelijk betrokken. Ze zet zich met liefde in voor de samenleving, zoals ze zelf zegt. Ze is bij uitstek te typeren als verbinder, en brengt dat dagelijks in de praktijk. Naast voorganger in de kerk is Ineke voorzitter van het Diaconaal Platform en lid van de Participatieraad Hardenberg. In die functie helpt zij de gemeente te adviseren over onderwerpen binnen het sociaal domein. Als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk houdt Ineke zich bezig als taalcoach en coördineert ze de Vrouwenbuurtkamer. Ook coördineert zij de Eettafel. De Eettafel organiseert periodiek avonden waar met name vrouwen met een migratie-achtergrond gerechten maken uit hun cultuur. Vervolgens schuiven genodigden aan om deze vrouwen en elkaar beter te leren kennen. Ineke laat hiermee zien dat vrouwen heel goed in staat zijn een rol van betekenis te spelen en is ze een voorbeeld van hoe vrouwen elkaar versterken.

23 kandidaten en 3 genomineerden
23 vrouwen werden voorgedragen voor de titel Vrouw van het Jaar. Uit deze 23 kandidaten selecteerde de jury 3 vrouwen die officieel genomineerd werden. De andere 2 genomineerden waren Anne van den Hoek (oprichtster van InBeeld) en Netty Wakker (o.a. directeur Kennispoort Regio Zwolle).

Jaarlijkse verkiezing Vrouw van het Jaar
Met de jaarlijkse de verkiezing van de Vrouw van het Jaar, wil de gemeente Hardenberg de belangrijke bijdrage van vrouwen onder de aandacht brengen. En vrouwen stimuleren hun talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. De genomineerde vrouwen zijn een rolmodel voor andere vrouwen en meiden in hun omgeving.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.