De skatebaan in Hardenberg is weer open

vrijdag 12 maart 2021 14:25

De skatebaan in het Kruserbrinkpark aan de Gramsbergerweg in Hardenberg is vanaf vandaag weer open. Burgemeester Maarten Offinga heeft dit besloten nu het Kabinet enkele kleine aanpassingen heeft gedaan op de maatregelen rond sporten. “Ik hoor van jongeren dat zij behoefte hebben om buiten te sporten en te bewegen. Nu er voorzichtig wat meer ruimte komt, wil ik de jongeren die mogelijkheid bieden op de skatebaan. Ik benadruk wel dat ook op de skatebaan voor iedereen de coronaregels gelden.”

De skatebaan in Hardenberg is sinds november gesloten. Het werd er vaak te druk en skaters hielden onvoldoende afstand van elkaar. Nu het Kabinet enkele kleine aanpassingen heeft gedaan op de maatregelen rond sporten, vindt de burgemeester het verantwoord de skatebaan weer open te stellen.

Burgemeester Maarten Offinga: “Alle beperkingen door de coronamaatregelen vallen de jongeren erg zwaar. Zij willen graag naar buiten en actief zijn. Om ze de mogelijkheid te bieden om buiten te bewegen, heb ik besloten dat de skatebaan in Hardenberg weer open gaat. Dat kan nu er voorzichtig weer wat meer mogelijk is op het gebied van sport en spel. Buiten sporten mag weer, zolang men de regels in acht neemt. Ik vertrouw erop dat de jongeren verantwoord omgaan met de ruimte die we bieden.”

Op de skatebaan gelden naast de basisregels de volgende coronaregels:

  • Iedereen vanaf 18 jaar houdt op de skatebaan 1,5 meter afstand.
  • Jongeren tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
  • Een groepje bestaat uit maximaal 2 mensen.
  • Ga naar huis als het te druk wordt.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.