Schaatsen op zwemplassen op eigen risico

vrijdag 12 februari 2021 13:51

Veel mensen zijn van plan dit weekend te schaatsen op zwemplassen zoals De Oldemeijer in Hardenberg en Kotermeerstal in Dedemsvaart. Omdat dit geen officiƫle ijsbanen zijn, wordt de ijsdikte niet gecontroleerd. Schaatsen op de zwemplassen is dus op eigen risico. Ook bij het schaatsen gelden de coronaregels. Als het te druk wordt op het ijs, wordt zwemplas de Oldemeijer afgesloten.

Zowel de Oldemeijer als de Kotermeerstal zijn zwemplassen. Toch gaan veel mensen hier schaatsen. Staatsbosbeheer (eigenaar van de Oldemeijer) en de gemeente wijzen erop dat het ijs op deze en andere zwemplassen niet gecontroleerd wordt. Schaatsen op zwemplassen is dus op eigen risico.

Dat het ijs nog niet overal dik genoeg is, blijkt wel uit het feit dat zowel bij de Oldemeijer als de Kotermeerstal de afgelopen dagen mensen door het ijs zijn gezakt. Let dus goed op. Er kunnen zwakke plekken of zelfs wakken in het ijs zitten.

Ook als u gaat schaatsen, gelden de coronamaatregelen
Dat betekent dat u buiten met mensen van uw eigen huishouden mag zijn. Of met 1 persoon van buiten uw eigen huishouden, waarbij u onderling 1,5 meter afstand houdt. Als het te druk wordt en het niet mogelijk is om afstand te houden, ga dan naar huis.

Als het bij de Oldemeijer te druk wordt en het hier niet meer mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, sluiten Staatsbosbeheer en de gemeente de Oldemeijer af. Bij de toegangswegen worden dan hekken geplaatst en er worden verkeersregelaars ingezet. Deze maatregel geldt voor vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 februari.

UPDATE 12-02-2021, 15.00 UUR:
Vanwege de drukte is de Oldemeijer afgesloten.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.