Glasvezelcampagne gestart in de dorpen van de gemeente Hardenberg

dinsdag 09 februari 2021 12:51

In Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen start DELTA Fiber Netwerk een glasvezelcampagne. Als per dorp 35% van de inwoners kiest voor de aanleg van een glasvezelnetwerk, komt er glasvezel in deze dorpen.

In het verleden heeft DELTA Fiber Netwerk met Cogas samengewerkt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Nu zijn ze terug om ook de dorpen van gemeente Hardenberg te voorzien van snel en stabiel internet. 

"We werken thuis, onze kinderen volgen online lessen en we staan steeds meer online met elkaar in contact. Als er één moment is waarop duidelijk wordt hoe belangrijk een snelle internetverbinding is, dan is dat nu", aldus wethouder Jan ten Kate. "Veel van onze inwoners en bedrijven in het buitengebied en de grote kernen zijn al aangesloten op glasvezel. Vanuit de dorpen hoorden we steeds vaker de roep om glasvezel. Dat we nu daar ook met glasvezel aan de slag gaan, juich ik als wethouder van de gemeente Hardenberg dan ook toe."

Abonnement afsluiten
Geïnteresseerden kunnen voor 21 april 2021 een abonnement afsluiten bij één van de telecomaanbieders. Als per dorp dorp 35% van de inwoners dit doet, komt er glasvezel in deze dorpen.

De inwoners van Balkbrug, Bergentheim, Bruchterveld, Dedemsvaart, Kloosterhaar, Lutten, Mariënberg, Schuinesloot, Sibculo en Slagharen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting krijgen hierover een brief van DELTA Fiber Netwerk thuisgestuurd.

Postcodecheck
Op de website gavoorglasvezel.nl kunt u een postcodecheck doen om te zien of uw adres in aanmerking komt voor het aanbod. Op deze website staat ook meer informatie over de mogelijkheden voor glasvezel.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.