Lezing over donorregistratie in de bibliotheek

vrijdag 29 januari 2021 09:37

Bibliotheek Hardenberg geeft dinsdag 16 februari van 10.30 tot 11.30 uur een gratis online bijeenkomst over orgaan- en weefseldonatie. Deelname is gratis. U kunt zich vanaf nu aanmelden.

De donorwet is op 1 juli 2020 veranderd. Met deze wet komt iedereen in Nederland vanaf 18 jaar in het Donorregister. Hebt u nog geen keuze ingevuld? Dan ontvangt u een brief om u te herinneren een keuze in te vullen.

In het Donorregister vult u uw keuze in over donatie van uw organen en weefsels na uw overlijden. Het invullen van uw keuze kan online of per post. Het is belangrijk dat u kiest. Dan weet uw partner of familie of u donor wilt worden of niet.

Ervaringen
Tijdens de online voorlichtingsactiviteit van Bibliotheek Hardenberg krijgt u meer informatie over deze wet.

Ook komt Inger Visser aan het woord. Zij vertelt haar persoonlijke verhaal over haar dochter die op haar tweede plotseling ziek werd en vervolgens een levertransplantatie moest ondergaan. Tot haar 17e ging dat goed en toen verslechterde de situatie ineens. Een volgende transplantatie zou de remedie moeten zijn, maar dat duurde te lang. Toen het uiteindelijk wel zover kwam, bleek het toch te laat te zijn.

Aanmelden
Wilt u meedoen aan de gratis lezing? Mail naar jan.tebokkel@bibliotheekhardenberg.nl. U krijgt dan een link toegestuurd. Bij uw aanmelding kunt u ook aangeven als u over een specifiek onderdeel meer wilt weten.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.