Kavels gebied Marshoogte in Hardenbergse wijk Marslanden te koop

woensdag 06 januari 2021 12:00

Belangstellenden voor een kavel in woongebied Marshoogte in de Hardenbergse wijk Marslanden kunnen zich vanaf donderdag 17 december inschrijven voor één van de beschikbare kavels. De gemeente geeft 19 kavels uit voor een vrijstaande woning en 8 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning in Marshoogte.

Wethouder Martijn Breukelman: "Marslanden is de jongste woonwijk van Hardenberg en nog volop in ontwikkeling. De afgelopen jaren is vooral gebouwd in het tweede deel van De Cirkel. De kavels en woningen in De Cirkel gaan als warme broodjes over de toonbank. De eerste bewoners wonen er alweer een tijdje met veel plezier. Anderen zijn nog bezig met de bouw van hun droomhuis. Ondertussen blijft er vraag naar nieuwe woningen in Hardenberg. Daarom ligt het volgende plan alweer klaar: deelgebied Marshoogte."

Ruim 150 nieuwe woningen in Marshoogte
Marshoogte ligt tussen het centrumgebied van Marslanden, gebied De Vlinder en de Plaggemarsweg. Hier worden de komende jaren ruim 150 nieuwe woningen gebouwd. Marshoogte bestaat uit een mix van vrije kavels, projectmatig te bouwen woningen en huurwoningen. De woningen worden niet allemaal in één keer gebouwd. Dat gebeurt in fases. 

De gemeente geeft vrije kavels uit
De gemeente geeft in Marshoogte vrije kavels uit. Op deze kavels kunnen particulieren zelf een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning (laten) bouwen. In de eerste fase komen 19 kavels voor een vrijstaande woning en 8 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning op de markt.

Kavels voor een vrijstaande woning zijn vanaf € 205 per vierkante meter exclusief 21% btw te koop. Per vrijstaande kavel gelden verschillende prijzen. De prijs is afhankelijk van de grootte en ligging van de kavel. De prijzen voor vrijstaande kavels zijn te vinden op www.hardenberg.nl/marslanden

Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 195 per vierkante meter exclusief 21% btw. 

Inschrijven via het formulier tot en met 28 januari 2020
Inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning in Marshoogte is vanaf donderdag 17 december 2020 mogelijk. Het inschrijfformulier staat vanaf dan op www.hardenberg.nl/marslanden of is op te vragen bij het Woonteam via woonteam@hardenberg.nl of 14 0523. De inschrijving sluit op 28 januari 2021. 

De loting en toewijzing van de kavels is half februari 2021 gepland. Tijdens de verlotingsavond kunnen inschrijvers op basis van loting en onder toeziend oog van een notaris een kavel kiezen en een optie nemen. Een optie op een kavel in Marshoogte kost € 400 en is vier maanden geldig. 

Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoning moeten samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) inschrijven. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden, kan contact opnemen met het Woonteam. Meer informatie staat in de verkoopprocedure die op de website staat. 

Start bouw woningen in het voorjaar van 2021
De bouw van woningen in De Cirkel en in Marshoogte is in hetzelfde bestemmingsplan geregeld. Dit bestemmingsplan is al in de zomer van 2017 vastgesteld. Het bouwrijp maken van Marshoogte is inmiddels gestart. Deze werkzaamheden duren ongeveer een half jaar. De kavels zijn dan in maart 2021 bouwrijp zodat de bouw van woningen kan starten.

Ontwikkelaars Roosdom Tijhuis en Ter Steege Bouw Vastgoed bouwen in Marshoogte projectmatig twee-onder-een-kap- en rijwoningen die ze te koop aanbieden. Vechtdal Wonen bouwt sociale huurwoningen in een rij.

Daarnaast zijn rijwoningen voor koop of particuliere huur gepland. De gemeente levert hiervoor de kavels aan aannemers die deze woningen gaan bouwen en vervolgens te koop of te huur aanbieden. 

Meer informatie staat op www.hardenberg.nl/marslanden. Hier staat ook het verkavelingsplan.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.