Wijzigingen huishoudelijke hulp in 2021

donderdag 31 december 2020 15:14

De contracten voor de huishoudelijke hulp van de gemeente Hardenberg lopen af op 1 april 2021. De gemeente maakt daarom nieuwe afspraken met thuiszorgorganisaties die huishoudelijke hulp leveren. Een aantal dingen gaat veranderen.

U kunt kiezen uit 3 thuiszorgorganisaties voor huishoudelijke hulp. Nu zijn er 10 organisaties waaruit u kunt kiezen.

De gemeente beslist welke ondersteuning in het huishouden u krijgt.  Nu beslist de thuiszorgorganisatie dat.

Thuiszorgorganisaties per 1 april 2021
Met de volgende thuiszorgorganisaties heeft de gemeente per 1 maart 2021 een contract afgesloten. 

  • Carinova
  • Beter Thuis Wonen
  • Tzorg

De gemeente belt alle inwoners die gebruik maken van huishoudelijke hulp
In het telefoongesprek bespreken wij met u welke hulp nodig is, en of iemand in uw omgeving kan helpen. Als er hulp nodig is, krijgt u een verwijsbrief.

U neemt daarna zelf contact op met één van de drie thuiszorgorganisaties om afspraken te maken over de huishoudelijke hulp. 

Samen Doen neemt contact op als meer hulp nodig is
Blijkt uit ons gesprek dat u meer dan 72 uur per jaar hulp nodig hebt? Dan neemt een medewerker van Samen Doen (sociaal wijkteam) contact met u op.

Vanwege de coronamaatregelen komt Samen Doen niet bij u op huisbezoek. Samen Doen probeert dit zoveel mogelijk telefonisch of via beeldbellen op te lossen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.