De Hardenbergse Quiz: digitaal een gezellige avond met familie en vrienden

donderdag 05 november 2020 13:02

De Hardenbergse Quiz is vanaf nu te downloaden via www.hardenberg.nl/quiz. De quiz bestaat uit 75 vragen over de gemeente Hardenberg en kan digitaal gespeeld worden via een videoverbinding. Door de quiz digitaal te spelen kunnen mensen toch iets samen doen nu we vanwege de coronamaatregelen zoveel mogelijk thuisblijven.

Om het coronavirus onder controle te houden gelden maatregelen. De maatregelen zijn er op gericht het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. We blijven zoveel mogelijk thuis en vermijden niet-noodzakelijke reizen.

Burgemeester Maarten Offinga: "De maatregelen zijn niet leuk maar wel nodig om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen sneller daalt. Het is dus belangrijk dat we ons aan de maatregelen houden. Een gezellig avondje thuis met familie of vrienden zit er nu even niet in. Gelukkig zijn er digitale mogelijkheden om elkaar toch te zien en te spreken. Als gemeente willen we dat extra leuk maken. Daarom hebben we de Hardenbergse Quiz gemaakt om digitaal met familie en vrienden te spelen. Zo hopen we mensen toch een gezellige avond te bieden in deze coronatijden."

75 vragen over Hardenberg
De Hardenbergse Quiz bestaat uit 75 vragen over de gemeente Hardenberg. De quiz is samen met familie of vrienden te spelen via een videoverbinding. Eén iemand treedt op als spelleider. De andere deelnemers worden verdeeld over teams.

Er zijn 2 varianten. Allebei de varianten zijn geschikt voor jong en oud. Wanneer de deelnemers waarschijnlijk niet veel goede antwoorden weten, kan de spelleider helpen door de meerkeuze antwoorden bij de vraag op te noemen. Doorgewinterde Hardenbergers kunnen het natuurlijk zonder deze meerkeuze antwoorden.

Leuk en leerzaam
Maarten Offinga: "De quiz bestaat uit moeilijke, maar ook makkelijke vragen over de gemeente Hardenberg. Denk aan vragen over bekende plekken, geschiedenis, bekende Hardenbergers, maar ook actualiteiten en interessante weetjes. Hierdoor kunnen ook kinderen goed meedoen. Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Wie weet leer je nog dingen van de gemeente die je nog niet wist! Ik vind het een aanrader in coronatijd en ga de quiz zeker spelen!"

De quiz inclusief een speluitleg en scorekaart is vanaf nu te downloaden via www.hardenberg.nl/quiz. Let op: in de vragenlijst staan ook de antwoorden genoemd, daarom is het bedoeling dat alleen de spelleider de vragenlijst downloadt.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.