Webinar Herkennen van Laaggeletterdheid

donderdag 01 oktober 2020 09:11

Moeite hebben met lezen, schrijven rekenen en/of digitale vaardigheden heeft vaak grote gevolgen. Laaggeletterden begrijpen informatie niet goed en kunnen zichzelf hierdoor vaak minder goed redden. Daarnaast hebben laaggeletterden vaak minder grip op hun geldzaken en gezondheid. Ook is het vinden en behouden van een baan moeilijker.

In samenwerking met de stichting Lezen en Schrijven organiseert de gemeente op dinsdag 6 oktober om 09.30 uur de webinar ‘Herkennen van laaggeletterdheid’ Het webinar is voor iedereen die dit interessant vindt en die wil helpen om laaggeletterdheid te verminderen.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Wat is laaggeletterdheid?
  • Wat zijn de oorzaken van laaggeletterdheid?
  • Wat zijn de gevolgen van laaggeletterdheid?
  • Hoe herken ik laaggeletterdheid?
  • Hoe maak ik laaggeletterdheid bespreekbaar?
  • Wat kan ik betekenen voor laaggeletterden?

Er is gelegenheid om vragen te stellen aan presentator Marijke Holsbrink van de Stichting Lezen en Schrijven. Vindt u het interessant om hierover meer te weten, maar ook wat u kunt doen voor iemand in uw omgeving of bedrijf? Geef u dan op door een mail te sturen naar inclusie@hardenberg.nl. U krijgt dan een link toegestuurd zodat u kunt deelnemen. De webinar duurt ongeveer drie kwartier tot een uur.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.