Huiseigenaren kunnen met aantrekkelijke acties de energierekening verlagen

donderdag 08 oktober 2020 18:54

Huiseigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen gebruik maken van aantrekkelijke acties om thuis energie te besparen. Ze krijgen € 70 terug bij de aanschaf van energiebesparende producten, kunnen 12 maanden gratis gebruik maken van de SlimWonen App én kunnen meedoen aan een gezamenlijk advies- en inkoopactie.

Wethouder Jan ten Kate: "We werken met elkaar aan een duurzame toekomst. Dat doen we door meer duurzame energie op te wekken en te gebruiken. Maar we zetten ook in op energiebesparing en het verduurzamen van woningen. Want alle energie die we met elkaar besparen, hoeven we niet duurzaam op te wekken. Met deze acties helpen we huiseigenaren de eigen woning te verduurzamen en de energierekening te verlagen. Dat helpt bij het halen van onze energiedoelen."

Aanschaf energiebesparende producten
Huiseigenaren krijgen geld terug bij de aanschaf van energiebesparende producten. Het gaat bijvoorbeeld om isolatiemateriaal, ledlampen of een slimme thermostaat.

Huiseigenaren kunnen de producten zelf aanschaffen en een bedrag tot € 70 terugvragen. Hiervoor hebben de huiseigenaren in een brief van de gemeente een unieke code ontvangen. Bijna 500 huiseigenaren hebben al gebruik gemaakt van de actie. Meedoen kan nog tot en met 31 maart 2021.

Gratis gebruik van de SlimWonen App
Met de gratis SlimWonen App zien huiseigenaren hoeveel euro ze per dag uitgeven aan energie. Huiseigenaren in de gemeente Hardenberg kunnen deze app 12 maanden lang gratis gebruiken. De app geeft precies aan hoeveel euro’s een huishouden per dag uitgeeft aan energie. En of dat veel of weinig is in vergelijking met een ander. De app biedt verder een bespaardoel en bespaartips. 

De SlimWonen App is te downloaden via de Google Play Store of App Store of via www.slimwonenapp.nl/downloaden. Na het downloaden wordt de app geactiveerd met een unieke activatiecode. Ook deze code staat in de brief die huiseigenaren hebben ontvangen of is aan te vragen in de app. De app is inmiddels al honderden keren geactiveerd. 

Advies en gezamenlijke inkoop isolatie of zonnepanelen
Winst uit je Woning organiseert voor huiseigenaren een advies- en inkoopactie. Hiermee krijgen huiseigenaren een advies op maat en kunnen zij bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, HR++-glas of zonnepanelen gezamenlijk inkopen. Hierdoor zijn de kosten een stuk lager. 

De inkoopactie heeft nu al 150 deelnemers, 65 huiseigenaren krijgen een advies aan huis over isolatie van de woning. Meedoen met deze actie kan nog tot 30 november 2020.  

Regeling reductie energiegebruik
Met deze acties helpt de gemeente Hardenberg huiseigenaren om in de eigen woning energie te besparen. Hiervoor heeft de gemeente van het Rijk een subsidie ontvangen uit de Regeling reductie energiegebruik (RRE) van € 900.000. De gemeente gebruikt dit geld nu voor deze acties, waarmee huiseigenaren energiebesparende maatregelen in de eigen woning kunnen nemen.

Meer informatie en de unieke codes staan in de brief die alle huiseigenaren uiterlijk vorige week hebben ontvangen. Meer informatie staat ook op www.energielokethardenberg.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.