Bladhekken voor het verzamelen van afgevallen bladeren

woensdag 14 oktober 2020 16:17

Vanaf vrijdag 16 oktober staan er weer bladhekken op verschillende plekken in de gemeente Hardenberg. Hierin kan blad, afkomstig van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin terecht is gekomen, worden gedeponeerd.

De bladhekken zijn uitsluitend bedoeld voor het blad van gemeentelijke bomen, dat in uw tuin terecht is gekomen. Het storten van tuin- en ander (groen)afval of blad verpakt in plastic (vuilnis)zakken is niet toegestaan. Dit met het oog op het gescheiden aanbieden van het blad bij een verwerkingsbedrijf. Team Buitendienst haalt de bladhekken één à twee keer per week leeg. De plaatsing van bladhekken betekent dat verzameld blad dat buiten de bladhekken wordt gestort op grasvelden of in bermen, niet meer door de gemeente wordt opgehaald. Ook is het verzoek om geen blad náást de bladhekken te storten, omdat dit het legen van de bladhekken bemoeilijkt. Bovendien is de kans groot dat het blad opnieuw in uw eigen of andermans tuin waait. De bladhekken blijven uiterlijk tot vrijdag 18 december staan.

Wilt u weten waar een bladhek bij u in de buurt staat? Op www.hardenberg.nl vindt u de complete lijst met locaties van alle bladhekken in de gemeente.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.