Kavels Garstlanden IV in de verkoop

vrijdag 11 september 2020 12:14

Belangstellenden voor een kavel in het nieuwste deel van woonwijk Garstlanden in Gramsbergen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor één van de beschikbare kavels. De gemeente geeft in Garstlanden IV 21 kavels uit voor een vrijstaande woning en 20 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning.

Wethouder Martijn Breukelman (wonen): "Er is veel vraag naar woningen en kavels in Gramsbergen. Daar willen we aan tegemoet komen met de uitbreiding van de woonwijk Garstlanden in Gramsbergen."

Garstlanden IV ligt ten noorden van de bestaande woonwijk en ten zuiden van de Oostermaatsteeg. Breukelman: "In Garstlanden IV is de komende jaren ruimte voor circa 150 nieuwe koop- en huurwoningen. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. We bouwen naar behoefte en voor allerlei doelgroepen: starters, kleine huishoudens, gezinnen en ouderen. De woningen worden niet allemaal tegelijk gebouwd. Dit gebeurt in fases. In de eerste fase wordt gebouwd in de oostelijke helft van het gebied. Vorige week is het bestemmingsplan voor Garstlanden IV onherroepelijk geworden. Dat betekent dat de bouw van woningen in Garstlanden IV definitief door kan gaan."

Vrije kavels in de eerste fase van Garstlanden IV
De gemeente geeft een groot deel van de kavels in Garstlanden IV zelf uit. Particulieren kunnen een kavel kopen van de gemeente en hier zelf een woning op (laten) bouwen.

In de eerste fase geeft de gemeente 21 kavels uit voor een vrijstaande woning en 20 kavels voor een twee-onder-een-kapwoning:

  • Een kavel voor een vrijstaande woning kost € 195 per vierkante meter exclusief 21 % btw.
  • Een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning kost € 185 per vierkante meter exclusief 21 % btw.

Inschrijven via het formulier tot en met vrijdag 23 oktober
Inschrijven voor een kavel voor een vrijstaande of twee-onder-een-kapwoning is vanaf nu mogelijk. Het inschrijfformulier staat op www.hardenberg.nl/garstlanden of is op te vragen bij het Woonteam via woonteam@hardenberg.nl of 14 0523.

De inschrijving sluit op vrijdag 23 oktober 2020. De loting en toewijzing van de kavels is gepland op 11 november. Tijdens de verlotingsavond kunnen inschrijvers op basis van loting en onder toeziend oog van een notaris een kavel kiezen en een optie nemen. Een optie op een kavel in Garstlanden IV kost € 400 en is vier maanden geldig.

Belangstellenden voor een twee-onder-een-kapwoning moeten samen met een medebouwer als koppel (bouwer en medebouwer) inschrijven. Wie nog geen medebouwer heeft gevonden, kan contact opnemen met het Woonteam. Meer informatie staat in de verkoopprocedure die op de website staat.

De bouw van de eerste woningen kan begin 2021 starten
De gemeente gaat nu van start met het bouwrijp maken van het eerste deel van Garstlanden IV. Als alles volgens planning verloopt, zijn de eerste kavels begin 2021 bouwrijp. De bouw van woningen op deze kavels kan dan starten.

Zoektocht naar locaties voor appartementen
Op de overige kavels in Garstlanden IV worden door ontwikkelaars of door Vechtdal Wonen woningen gebouwd voor de verkoop of verhuur.  In Gramsbergen is ook vraag naar appartementen. Daarom waren in Garstlanden IV in eerste instantie op twee plekken appartementengebouwen gepland.

Martijn Breukelman: "Naar aanleiding van reacties van omwonenden op het plan en om de vaart erin te houden bij het uitgeven van vrije kavels, hebben we deze locaties uit het bestemmingsplan gehaald. Maar we willen wel voldoen aan de vraag naar appartementen. Daarom onderzoeken we of er eventueel andere geschikte locaties zijn voor appartementen in Gramsbergen."

Meer informatie staat op op www.hardenberg.nl/garstlanden. Hier staat ook het verkavelingsplan.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.