Constance en Ad Boudewijns exposeren in gemeentehuis

woensdag 02 september 2020 15:20

Vanaf vrijdag 4 september exposeren Constance en Ad Boudewijns in het gemeentehuis van Hardenberg. De schilderijen van Constance en de foto’s van Ad zijn te zien tot 7 januari 2021 in het bedrijfsrestaurant.

U kunt de expositie bekijken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Wilt u de expositie bekijken? Stuur dan een e-mail met uw adresgegevens naar expositie@hardenberg.nl.

Constance en Ad Boudewijns wonen in Collendoorn. Constance schilderde met zowel olieverf, stofkrijt en acryl. Stillevens, vogels, wolken, landschappen, maar ook ‘trompe l’oeil’. Constance Boudewijns werkte op klassieke wijze met olieverf bij verschillende leermeesters en ontwikkelde zo een brede basis voor het schilderen met pigmenten en de fijnschilderkunst.

Ad Boudewijns kwam al op jonge leeftijd in aanraking met fotografie. Snel was duidelijk dat zijn favoriete thema ‘de natuur in al haar facetten’ was. De zee, duinen en bossen rond Den Helder, de plaats waar hij opgroeide, werden door hem veelvuldig vastgelegd op de gevoelige plaat. Ad fotografeerde ook veel in het buitenland. Ad woont sinds 2005 in Collendoorn en maakt steeds meer foto’s in en rond zijn eigen tuin. Deze foto’s van bloemen, planten, vogels en insecten zijn het hoofdthema van de expositie in het gemeentehuis.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.